Tava Böreği Tarifi
Tava Böreği tarifi: Tava Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tava Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tava Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Börek için:
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı süt
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı beyaz peynir (ezilmiş)
- 4-5 dal maydanoz
Pişirmek için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tava Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle sosu hazırlayalım. Süt, sıvı yağ, yumurta ve tuz çırpılır.
- Tavaya tereyağın yarısı ve sıvı yağ alınır kısık ateşte eritilir.
- Eğer yufkalarınız bütünse birini ikiye bölüp tavaya yayın ve kenarlarını tavadan çıkarın. Yarısını üst kısmı kapatmak için ayırın.
- Diğer yufkayı parçalayıp hazırladığınız sosun içine atın ve çekmesini sağlayın. Yarısını tavaya yerleştirin.
- Üzerine peynir karışımını yayın. Kalan soslu karışımı peynirin üzerine yerleştirin. Eğer sos kalırsa onu ekleyin.
- Yarım yufkayı da serip kenarlarından çıkanları üzerine kapatın ve pişmeye bırakın.
- İyice kızarınca bir kapak veya tabak yardımıyla böreği ters çevirin.
- Kalan yağı da ilave edin ve alt kısım iyice kızarana kadar pişirin. Sonrasında börek hazır. Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Tava Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Tam kızarmadan böreği ters çevirmeyin, dağılabilir. 28 cm’lik tava bu miktar için uygundur.