Tatlı Poğaça Tarifi
Tatlı Poğaça tarifi: Tatlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Tatlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 3,5 - 4 su bardağı un
Üzeri için:
Tatlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Ilık süt, su, toz şeker ve kuru mayayı bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Birkaç dakika bekletin.
- Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını ve yumurtayı ekleyin. Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
- Tereyağının unla iyice bütünleşmesini sağlamak amacıyla unu azar azar ilave etmeye özen gösterin. Son olarak içerisine isteğe bağlı olarak kuru üzüm de ilave edin.
- Homojen bir hamur elde edin. Ardından streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. Bezeleri minik tutun, pişerken kabaracaklardır. Güzelce yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika aralığında pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.
Tatlı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içerisine 1 çay kaşığı mahlep ilave edebilirsiniz. Kuru üzüm yerine çikolata da ekleyebilirsiniz. Bezeleri elde ederken ceviz büyüklüğünde tutmaya özen gösterin. Pişerken kabaracaklardır.