Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tatlı Poğaça Tarifi

Tatlı Poğaça

Tatlı Poğaça Tarifi

Tatlı Poğaça tarifi: Tatlı Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tatlı Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 3,5 - 4 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Tatlı Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık süt, su, toz şeker ve kuru mayayı bir kabın içerisinde güzelce çırpın. Birkaç dakika bekletin.
  • Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını ve yumurtayı ekleyin. Üzerine azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  • Tereyağının unla iyice bütünleşmesini sağlamak amacıyla unu azar azar ilave etmeye özen gösterin. Son olarak içerisine isteğe bağlı olarak kuru üzüm de ilave edin.
  • Homojen bir hamur elde edin. Ardından streç filmle sarın ve oda sıcaklığında 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar elde edin. Bezeleri minik tutun, pişerken kabaracaklardır. Güzelce yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine aktarın. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-30 dakika aralığında pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

Tatlı Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz içerisine 1 çay kaşığı mahlep ilave edebilirsiniz. Kuru üzüm yerine çikolata da ekleyebilirsiniz. Bezeleri elde ederken ceviz büyüklüğünde tutmaya özen gösterin. Pişerken kabaracaklardır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025