Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma Tarifi

Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma

Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma Tarifi

Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma tarifi: Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (kare doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (kare doğranmış)
  • 1/2 adet kuru soğan (kare doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı soya sos
  • 1 adet küp şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tavuk için)
  • 1 dal taze soğan

Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma tarifi nasıl yapılır?

  • Kuşbaşı doğranmış tavuğu bir gece soya sosunda marine edin. Ertesi gün sosu süzün ve 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın. Nişastalanmış tavuk parçalarını kızgın yağda 5 dakika kadar kızartın.
  • Kızarmış tavukları bir kenara alıp bekletin. Derin tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağda soğan, kırmızı ve yeşil biberi yüksek ateşte 1 dakika sürekli karıştırın.
  • Sebzeleri olabildiğince diri bırakın. Ardından salçayı ekleyip sebzelerle karıştırın. Sebzelere sirke, soya sosu 1 bardak su ve şekeri ekleyin.
  • Kaşık yardımıyla salçayı olabildiğince karıştırarak çözdürün. Sebzeler için çok az tuz atabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı nişastayı az miktarda soğuk su ile açtıktan sonra kaynayan sebzelere ekleyin.
  • Yüksek ateşte 3 dakika kadar iyice çektirip koyulaştırın. Son olarak kızarttığınız tavukları ekleyip karıştırın.
  • 1 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın ve bir kasede servis için hazır. Üzerine doğranmış taze soğan ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025