Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma Tarifi
Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma tarifi: Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
- 1 adet kırmızı biber (kare doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (kare doğranmış)
- 1/2 adet kuru soğan (kare doğranmış)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1 yemek kaşığı soya sos
- 1 adet küp şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta (tavuk için)
- 1 dal taze soğan
Tatlı Ekşi Tavuk Kızartma tarifi nasıl yapılır?
- Kuşbaşı doğranmış tavuğu bir gece soya sosunda marine edin. Ertesi gün sosu süzün ve 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın. Nişastalanmış tavuk parçalarını kızgın yağda 5 dakika kadar kızartın.
- Kızarmış tavukları bir kenara alıp bekletin. Derin tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağda soğan, kırmızı ve yeşil biberi yüksek ateşte 1 dakika sürekli karıştırın.
- Sebzeleri olabildiğince diri bırakın. Ardından salçayı ekleyip sebzelerle karıştırın. Sebzelere sirke, soya sosu 1 bardak su ve şekeri ekleyin.
- Kaşık yardımıyla salçayı olabildiğince karıştırarak çözdürün. Sebzeler için çok az tuz atabilirsiniz. 1 tatlı kaşığı nişastayı az miktarda soğuk su ile açtıktan sonra kaynayan sebzelere ekleyin.
- Yüksek ateşte 3 dakika kadar iyice çektirip koyulaştırın. Son olarak kızarttığınız tavukları ekleyip karıştırın.
- 1 dakika kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatın ve bir kasede servis için hazır. Üzerine doğranmış taze soğan ekleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.