Tatlı Ekşi Soslu Tavuk Tarifi
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk tarifi: Tatlı Ekşi Soslu Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekşi Soslu Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı domates püresi
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı soya sosu
- 1/2 su bardağı ananas suyu
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 su bardağı sulandırılmış nişasta
Diğer Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1/4 adet sarı biber
- 1/2 adet kırmızı biber
- 1/2 adet yeşil biber
- 1 dilim ananas
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram kemiksiz tavuk but
- 3 su bardağı kızartma yağı
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Unu, nişastayı, suyu, zeytinyağını, tuz ve karabiberi bir kaba alın.
- Spatula yardımıyla topak kalmayacak şekilde ezerek pürüzsüz bir kıvama getirin.
- Küp küp doğradığınız kemiksiz tavuk butları hazırladığınız harca bulayın ve iki çatal yardımıyla fazlasını süzerek kızgın yağda kızartın.
- Domates püresi, ananas suyu, soya sosu, sirke, toz şeker ve suyu minik bir sos tenceresinde kaynatın.
- Kaynayan karışıma sulandırılmış nişastayı 2-3 seferde ilave ederek sosunuza kıvam aldırın.
- Bir tavayı ısıtın. Soğan, sarı biber, yeşil biber, kırmızı biber ve ananası zeytinyağıyla 4-5 dakika çevire çevire karıştırın.
- Hazırladığınız sosu ekleyin ve bu işlemi de 2 kerede yapın.
- Pişmiş tavukları ekleyin ve 1-2 dakika spatula yardımıyla çevirerek pişirin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tavukların dış yüzeyini kaplayacağınız harcın pürüzsüz bir dokuda olmasına özen gösterin.
Tatlı Ekşi Soslu Tavuk tarifi için servis önerisi
Yanına da soya soslu noodle hazırladınız mı, bu iş tamamdır!