Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar Tarifi
Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifi: Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kaplama için:
- 1/2 adet karnabahar
- 3 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre mısır unu)
- 1 tutam baharat karışımı (dilediğiniz türden)
- 1/2 şişe maden suyu
Tatlı-ekşi sos için:
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet portakal suyu
- 1/2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı soya sos (yoksa yerine 1 tatlı kaşığı pekmez ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı bal
- 1/2 çay kaşığı taze zencefil
- 1/2 çay kaşığı toz zencefil
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tutam pul biber
Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Kaplama malzemelerinin hepsini karıştırarak orta yoğunlukta bir sos hazırlayın.
- Bu sosa soğuyan karnabaharları bulayıp fırın tepsisine dizin.
- Karnabaharların 180 derece 15 dakika pişmesinin ardından 10 dakika da fan ayarında pişirerek çıtırlaşmasını sağlayın.
- Sos malzemelerini ayrı bir tavada pişirin. Fırından çıkan karnabaharları hafif soğumalarının ardından sosa bulayın. Afiyet olsun.
Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Yanında ev yapımı mayonez ile harika!