Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar Tarifi

Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar

Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar Tarifi

Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifi: Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kaplama için:

  • 1/2 adet karnabahar
  • 3 yemek kaşığı galeta unu (arzuya göre mısır unu)
  • 1 tutam baharat karışımı (dilediğiniz türden)
  • 1/2 şişe maden suyu

Tatlı-ekşi sos için:

  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet portakal suyu
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 yemek kaşığı soya sos (yoksa yerine 1 tatlı kaşığı pekmez ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1/2 çay kaşığı taze zencefil
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 tutam pul biber

Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?

  • Kaplama malzemelerinin hepsini karıştırarak orta yoğunlukta bir sos hazırlayın.
  • Bu sosa soğuyan karnabaharları bulayıp fırın tepsisine dizin.
  • Karnabaharların 180 derece 15 dakika pişmesinin ardından 10 dakika da fan ayarında pişirerek çıtırlaşmasını sağlayın.
  • Sos malzemelerini ayrı bir tavada pişirin. Fırından çıkan karnabaharları hafif soğumalarının ardından sosa bulayın. Afiyet olsun.

Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?

Yanında ev yapımı mayonez ile harika!


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025