Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar Tarifi
Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifi: Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kaplama için:
- 1/2 adet  karnabahar
 - 3 yemek kaşığı  galeta unu (arzuya göre mısır unu)
 - 1 tutam  baharat karışımı (dilediğiniz türden)
 - 1/2 şişe  maden suyu
 
Tatlı-ekşi sos için:
- 2 tatlı kaşığı  zeytinyağı
 - 1/2 adet  portakal suyu
 - 1/2 adet  limon suyu
 - 1 yemek kaşığı  soya sos (yoksa yerine 1 tatlı kaşığı pekmez ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyebilirsiniz)
 - 1 yemek kaşığı  mısır unu
 - 1 yemek kaşığı  bal
 - 1/2 çay kaşığı  taze zencefil
 - 1/2 çay kaşığı  toz zencefil
 - 1 diş  rendelenmiş sarımsak
 - 1 tutam  pul biber
 
Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifi nasıl yapılır?
- Kaplama malzemelerinin hepsini karıştırarak orta yoğunlukta bir sos hazırlayın.
 - Bu sosa soğuyan karnabaharları bulayıp fırın tepsisine dizin.
 - Karnabaharların 180 derece 15 dakika pişmesinin ardından 10 dakika da fan ayarında pişirerek çıtırlaşmasını sağlayın.
 - Sos malzemelerini ayrı bir tavada pişirin. Fırından çıkan karnabaharları hafif soğumalarının ardından sosa bulayın. Afiyet olsun.
 
Tatlı Ekşi Soslu Karnabahar tarifinin püf noktası nedir?
Yanında ev yapımı mayonez ile harika!