Tatlı Ekşi Et Sote Tarifi
Tatlı Ekşi Et Sote tarifi: Tatlı Ekşi Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekşi Et Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tatlı Ekşi Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram dana antrikot
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı taze zencefil
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil köy biberi
- 1 adet havuç
- 200 gram beyaz lahana
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı susam
Pişirmek için:
Tatlı Ekşi Et Sote tarifi nasıl yapılır?
- Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı 'Et Sote' modunda çalıştırın ve içerisindeki tencereye sıvı yağı ekleyin.
- Dana antrikotu, kapya biberi, yeşil köy biberini, kuru soğanı, havucu ve beyaz lahanayı ince uzun şeritler halinde doğrayıp bir kenara alın. Sarımsak ve zencefili ezin.
- Tencereye eklediğiniz yağ ısınınca önce etleri ekleyin. Hemen ardından şeker, sarımsak ve zencefil püresini tencereye alın, suyunu salıp geri çekene kadar soteleyin.
- Devamında, birer dakika arayla; soğanı, havucu, biberleri ve lahanayı ekleyip sotelemeye devam edin. Son olarak bir adet limonun suyunu, soya sosunu, balı ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
- Susamları servis esnasında üzerine serpebilirsiniz. Ziyafet olsun!