Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tatlı Ekşi Et Sote Tarifi

Tatlı Ekşi Et Sote

Tatlı Ekşi Et Sote Tarifi

Tatlı Ekşi Et Sote tarifi: Tatlı Ekşi Et Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekşi Et Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tatlı Ekşi Et Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram dana antrikot
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 1 adet havuç
  • 200 gram beyaz lahana
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı soya sos
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı susam

Pişirmek için:

  • 1 adet Pişirici

Tatlı Ekşi Et Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Vestel Ziyafet Pişirici’nizi 5 numaralı 'Et Sote' modunda çalıştırın ve içerisindeki tencereye sıvı yağı ekleyin.
  • Dana antrikotu, kapya biberi, yeşil köy biberini, kuru soğanı, havucu ve beyaz lahanayı ince uzun şeritler halinde doğrayıp bir kenara alın. Sarımsak ve zencefili ezin.
  • Tencereye eklediğiniz yağ ısınınca önce etleri ekleyin. Hemen ardından şeker, sarımsak ve zencefil püresini tencereye alın, suyunu salıp geri çekene kadar soteleyin.
  • Devamında, birer dakika arayla; soğanı, havucu, biberleri ve lahanayı ekleyip sotelemeye devam edin. Son olarak bir adet limonun suyunu, soya sosunu, balı ve tuzu ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin.
  • Susamları servis esnasında üzerine serpebilirsiniz. Ziyafet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025