Tatlı Ekmekler Tarifi
Tatlı Ekmekler tarifi: Tatlı Ekmekler için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Ekmekler nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Tatlı Ekmekler yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 5,5-6 su bardağı un ( kontrollü ekleyelim)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
- 2-3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata (dilerseniz reçel, marmelat)
Tatlı Ekmekler tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına süt, su, maya ve şekeri alıp karıştıralım.
- Ardından sıvı yağ, un ve tuzunu ekleyerek tahta kaşık yardımı ile karıştırıp yoğurma kıvamına elince yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Üzerini kapatıp 30-45 dakika kadar mayalandıralım. Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Bezeleri elimizle açıp içine sürülebilir çikolata yada reçel veya marmelat koyup, kapatıp yuvarlayalım. (Tamamen isteğinize kalmış) Yağlı kağıt serdiğimiz bir tepsiye dizelim.
- Üzerini kapatıp yarım saat kadar daha mayalandıralım. Erittiğimiz tereyağını fırça yardımı ile sürüp önceden ısıttığımız 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. (Tereyağı sürmeyebilirsiniz.) Afiyet olsun.
Tatlı Ekmekler tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru yoğurma işleminizi ne kadar uzun tutarsanız kıvamınız tam istediğiniz gibi olacaktır. ❤️