Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tatlı Çorba Tarifi

Tatlı Çorba

Tatlı Çorba Tarifi

Tatlı Çorba tarifi: Tatlı Çorba için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Çorba nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tatlı Çorba yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 kase kuru üzüm
  • 1 kase kayısı
  • 1 kase incir
  • 500 ml. kuşburnu marmeladı
  • 2 - 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı toz şeker (arttırabilir)

Üzeri için:

  • 50 gram ceviz içi

Tatlı Çorba tarifi nasıl yapılır?

  • Aşurelik buğday birkaç saat ıslatılır. Islatılan buğday üzümlerle su eklenerek pişirilmeye başlanır.
  • Buğdaylar piştikten sonra üzerine incir biraz daha kaynayınca kayısı eklenir.
  • Birazda öyle pişirilir. Gerekir ise su ve şeker eklenir. Üzerine kuşburnu marmelatı dökülür.
  • Biraz daha pişirilir. Kapatılır. Kaseye alınır ceviz  veya fındık ile servis yapılır. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025