Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları tarifi: Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları nasıl yapılır?
Tavuk kanatlarının derisini yırtmadan kemiklerini sıyırın.
nTuz, sıvı yağ, sarımsak ve karabiber ile tatlandırıp buzdolabında dinlendirin.
Çıkardığınız tavuk kemiklerini kavurup üzerine su ekleyin ve bir tavuk suyu elde edin.
Soğanları piyazlık doğrayın ve bir tavada, az su ilavesiyle karamelize olana dek pişirin.
Sıvı yağı bir sos tenceresine ekleyin. Üzerine sarımsak ekleyip kavurun. Armutların kabuklarını soyun ve doğrayın. Bir kısmını küçük küpler halinde doğrayıp sos piştikten sonra eklemek için kenarda bekletin.
nArmutları tavaya ekleyin ve üzerine şekeri, baharatları ilave edin. Tavuk suyu ilavesiyle armutlar püre haline gelene dek pişirin.
Sıvı yağ ve pul biberi kızdırıp süzgeçten geçirin. Bir miktar sosun içine ekleyin. Pişen sosu blenderdan geçirip tekrar ocağa alın.
Nişastayı suyla açın ve sosun içerisine aktarın. Sos koyulaşana dek pişirin. Pişen sosa küçük doğradığınız armut parçalarından ekleyin.
Buzdolabında beklettiğiniz tavuk kanatlarını karamelize olmuş soğan ve kaşar peyniriyle doldurun. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
Pişen kanatları sosla karıştırın. Üzerine limon kabuğu rendesi, kıyılmış maydanoz ve acı yağ gezdirip servis edin. Afiyet olsun.