Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi

Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları

Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları Tarifi

Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları tarifi: Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları için gerekli malzemeler nelerdir? Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tavuklar için:

  • 8 adet tavuk kanadı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 80 gram kaşar peyniri

Sos için:

  • 4 adet armut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limon
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

  • 1/4 demet maydanoz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tatlı Acı Kemiksiz Tavuk Kanatları tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk kanatlarının derisini yırtmadan kemiklerini sıyırın.
    n
  • Tuz, sıvı yağ, sarımsak ve karabiber ile tatlandırıp buzdolabında dinlendirin.
  • Çıkardığınız tavuk kemiklerini kavurup üzerine su ekleyin ve bir tavuk suyu elde edin.
  • Soğanları piyazlık doğrayın ve bir tavada, az su ilavesiyle karamelize olana dek pişirin.
  • Sıvı yağı bir sos tenceresine ekleyin. Üzerine sarımsak ekleyip kavurun. Armutların kabuklarını soyun ve doğrayın. Bir kısmını küçük küpler halinde doğrayıp sos piştikten sonra eklemek için kenarda bekletin.
    n
  • Armutları tavaya ekleyin ve üzerine şekeri, baharatları ilave edin. Tavuk suyu ilavesiyle armutlar püre haline gelene dek pişirin.
  • Sıvı yağ ve pul biberi kızdırıp süzgeçten geçirin. Bir miktar sosun içine ekleyin. Pişen sosu blenderdan geçirip tekrar ocağa alın.
  • Nişastayı suyla açın ve sosun içerisine aktarın. Sos koyulaşana dek pişirin. Pişen sosa küçük doğradığınız armut parçalarından ekleyin.
  • Buzdolabında beklettiğiniz tavuk kanatlarını karamelize olmuş soğan ve kaşar peyniriyle doldurun. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.
  • Pişen kanatları sosla karıştırın. Üzerine limon kabuğu rendesi, kıyılmış maydanoz ve acı yağ gezdirip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025