Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tatar Mantısı Tarifi

Tatar Mantısı

Tatar Mantısı Tarifi

Tatar Mantısı tarifi: Tatar Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Tatar Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tatar Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 4 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için:

  • 500 gram yağlı tavuk eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tatar Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları yoğurma kabının içerisine kırıp, tuzu ekledikten sonra, unu kontrollü olarak ekleyerek hamuru hazırlayın.
  • Yumuşak ve ele yapışmayan kıvama gelene kadar güzelce yoğurun. Hamurun üzerini temiz bir bezle kapatarak dinlenmeye bırakın.

Tatar Mantısı tarifinin püf noktası nedir?

Daha kısa sürede hazırlamak için, hamuru 3-4 bezeye böldükten sonra, her bezeyi büyük bir şekilde açıp, su bardağı ile kesebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025