Tatar Böreği Tarifi
Tatar Böreği tarifi: Tatar Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Tatar Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 kişilik
Tatar Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram un
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1.5 su bardağı su
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 100 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tatar Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için gerekli olan un, yumurta ve tuzu bir kaba alın ve suyu azar azar ekleyerek, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamuru 5 adet bezeye ayırın ve her bir bezeyi bolca unladığınız tezgahta açabildiğiniz kadar ince olacak şekilde açın.
- Oklavaya sarın ve tam ortasından boyuna kesin.
- Ardından tekrar keserek uzun şeritler elde edin.
- Şeritleri çok da küçük olmayan üçgenler elde edecek şekilde kesin ve bolca unlayarak bir tepsiye alın.
- Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra bir tencereye bolca su koyun ve 1 yemek kaşığı kadar da tuz ekleyin.
- Su kaynamaya başladıktan sonra içine kestiğiniz hamurları atın ve hamurlar pişene dek yaklaşık 15 dakika haşlayın. Hamurlar haşlanırken bir kasede yoğurdun içine sarımsakları rendeleyin ve biraz da tuz ekleyerek tatlandırın.n.
- Bir tavada da tereyağını kızdırın ve içine toz kırmız biberi attıktan sonra ocağın altını kapatın.
- Haşlanmış hamurları bir servis tabağına süzerek alın. Üstlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin ve kızdırılmış tereyağlı biberi de gezdirdikten sonra servis edin.
- Dilerseniz nane ve sumak da serpebilirsiniz. Afiyetler olsun.
Tatar Böreği tarifi için servis önerisi
Dilerseniz üstüne pul biber de ekleyebilirsiniz.