Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı

Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı tarifi: Tas Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tas Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tas Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana eti
  • 3 adet orta boy patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik (arzuya göre)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su

Tas Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Yuvarlak börek tepsinizi ve içine etiniz patatesiniz ve soğanınız sığacak büyüklükte tasınızı hazır ediniz. Tas çelik çinko veya en güzeli bakırda olabilir.
  • İlk adım olarak irice doğranmış et soğan ve patatesi tasın içine alınız. Salçasını tuzunu kekiğini ve 2 kaşık tereyağını ekledikten sonra güzelce harmanlayınız.
  • Yuvarlak tepsinizin ortasına tasınızı ters çeviriniz. Ve Tasın üzerine de ağırlık koyunuz ki tasınız oynamasın ve içine fazla hava ve su kaçmasın.
  • Şimdi tepsinin ortadında ters çevrilmiş biçimde tasımız duruyor ve kenarları boş. İşte o boşluğa suyu ekleyin ve ocağa alın tepsinizi.
  • Kaynayınca suyu ve artık yemeğin rengini alınca iyice yıkanmış pirinci kaynayan suyan dökün. Tepsinin etrafında pirinç olacak şekilde düzenleyin ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Zamanla pirinç suyu çekecek. Tasın içindeki malzemeler yumuşacık pişecek. Artık ocağın altını kapatalirsiniz. Yemeğiniz hazır :)
  • Sofrada o tası kaldırdığınızda dökülen etlerin karşısındaki ilk şoku atlattıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum.

Tas Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Tasın üzerine ağırlık konması önemli fakat en önemli püf nokta su ayarı. Her nekadar ölçü versemde göz kararı su ayarı yapabilirsiniz. Pirinç ve tasın içindeki malzemelerin suyu aynı anda çekeceğini hesaba katıp ne pilavınız diri nede lapa olacak kadar su eklemelisiniz.

Tas Kebabı tarifi için servis önerisi

Tespi ortaya getilir. Tas açılır. Yanında turşu ve ayran ile servis edilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025