Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı tarifi: Tas Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tas Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tas Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 3 adet patates
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tas Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Patates, biber, domates ve havucu küp küp kesin. Soğanı yemeklik kesin. Sarımsağı rendeleyin.
- Tencerenizi ocağınıza koyup ısıtın, sonra zeytınyağını döküp yağınızı kızdırın.
- Kızgın yağa etleri döküp mühürleyin. Etleri kaşık ile karıştırın ve tencerenizin kapağını tam kapatmayın.
- Ocağınızı orta ateşe alın ve 10 dakika etlerin yumuşaması için pişirin.
- Etler, kendi suyunu salıp çekince soğanı, sarımsağı ekleyip kavurun. Etlerle soğanı ve sarımsağı sonra salçayı, domatesi ,patatesleri biberi ekleyip güzelce bir iki dakika kavurun.
- Kaynamış bir litre sütü dükün. Tencereye ve orta ateşte tencerenin kapları tam kapanmadan etler pişene kadar pişirin. Benim etim 20 dakika orta ateşte çok güzel pişti etten ete de fark edebilir. Afiyet olsun.
Tas Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Tencereyi ve yağı güzelce ısıtın. Etleri mühürleyin. Fazla su dökmeyin. Fazla salça koymayın. Yemeğinizi fazla karıştırmayın.