Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı

Tas Kebabı Tarifi

Tas Kebabı tarifi: Tas Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tas Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tas Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tas Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm sebzeleri küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
  • Terayağının yarısını tencerede eritin ve etleri ekleyin.
  • Etler suyunu salıp çekince soğanları, sarımsakları ve kalan tereyağını ekleyin, güzelce karıştırın.
  • Sonrasında biberleri ekleyin ve soğanlar solana kadar karıştırmaya devam edin.
  • Sebzeler birazcık pişince salça ve domates rendesini ekleyin. Salça karıştıktan sonra etler hizasına kadar birazcık sıcak su takviyesi yapın ve tüm baharatları ekleyin.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Ben 1 saat pişirdim, yumuşacık oldu. Afiyet olsun!

Tas Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Eğer tas kebabınız çok sulu kaldıysa 1 tatlı kaşığı unu sıcak suda eritip yemeğinize ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025