Tas Kebabı Tarifi
Tas Kebabı tarifi: Tas Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Tas Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Tas Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 adet rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tas Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Tüm sebzeleri küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
- Terayağının yarısını tencerede eritin ve etleri ekleyin.
- Etler suyunu salıp çekince soğanları, sarımsakları ve kalan tereyağını ekleyin, güzelce karıştırın.
- Sonrasında biberleri ekleyin ve soğanlar solana kadar karıştırmaya devam edin.
- Sebzeler birazcık pişince salça ve domates rendesini ekleyin. Salça karıştıktan sonra etler hizasına kadar birazcık sıcak su takviyesi yapın ve tüm baharatları ekleyin.
- Kapağını kapatıp kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Ben 1 saat pişirdim, yumuşacık oldu. Afiyet olsun!
Tas Kebabı tarifinin püf noktası nedir?
Eğer tas kebabınız çok sulu kaldıysa 1 tatlı kaşığı unu sıcak suda eritip yemeğinize ekleyebilirsiniz.