Taş Kadayıf Tarifi
Taş Kadayıf tarifi: Taş Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet orta boy
Taş Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1/2 kilogram taş kadayıf
- 250 gram ceviz içi
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tutam tuz
- 2,5 su bardağı su
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
Taş Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- Hazır taş kadayıfı görseldeki gibi içine ceviz koyun ve kapatın.
- Tencereye toz şekeri koyun üzerine 2.5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu, ,bir tutam tuz ekleyin iyice karıştırın, kaynatın. Kaynamaya çıktıktan sonra 10 dakika hızlı ateşte kaynatmak yeterli olur. Şurup soğutulur.
- Yumurtayı ve süt çırpılarak köpük haline getirin kadayıfı önce yumurta harcına bulayın ardından kızgın yağda kızartın. Kızaran taş kadayıf soğuk şerbet içine atın, 5 dakika sonra şerbetten çıkartın ve servis yapın.