Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf tarifi: Taş Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taş Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 kilogram taş kadayıf
  • 250 gram ceviz içi
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Taş Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • Hazır taş kadayıfı görseldeki gibi içine ceviz koyun ve kapatın.
  • Tencereye toz şekeri koyun üzerine 2.5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon suyu, ,bir tutam tuz ekleyin iyice karıştırın, kaynatın. Kaynamaya çıktıktan sonra 10 dakika hızlı ateşte kaynatmak yeterli olur. Şurup soğutulur.
  • Yumurtayı ve süt çırpılarak köpük haline getirin kadayıfı önce yumurta harcına bulayın ardından kızgın yağda kızartın. Kızaran taş kadayıf soğuk şerbet içine atın, 5 dakika sonra şerbetten çıkartın ve servis yapın.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025