Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf tarifi: Taş Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taş Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1/3 adet limon

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

İçine:

  • 1 küçük boy kase ceviz içi (ince çekilmiş)

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ (yeteri kadar)

Taş Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbetimizi yapalım. Şerbet tamamen soğuk olacak.
  • Hamur için bütün malzemeleri hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım.
  • Hiç topak kalmayacak şekilde çarptıktan sonra üzerini kapatalım. Göz göz olup kabarana kadar bekleyelim.
  • Tavamızı ocağa alalım ve iyice ısınmasını bekleyelim. Hamuru 1'er yemek kaşığı olacak şekilde tavaya dökelim ve sadece alt tarafını pişirelim.
  • Üst kısmı pişmeyecek. Altı kızarıp üzerinin hamur rengi değişene kadar pişirelim.
  • Hamurun hepsi piştikten sonra ortalarına ceviz koyalım yarim ay şeklinde kapatalım ve kızgın yağda kızartalım.
  • Kızaran hamurları soğuk servete atalım ve 5 dakika bekletelim şerbette. Sonrasında isteğe göre servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Taş Kadayıf tarifinin püf noktası nedir?

Püf nokta olarak hamuru çırptıktan sonra üzeri göz göz olana kadar bekleyelim. O zaman tam bir taş kadayıf olacaktır. Yanında dondurma ile güzel bir servis olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025