Taş Kadayıf Tarifi
Taş Kadayıf tarifi: Taş Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Taş Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1/3 adet limon
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
İçine:
- 1 küçük boy kase ceviz içi (ince çekilmiş)
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvı yağ (yeteri kadar)
Taş Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbetimizi yapalım. Şerbet tamamen soğuk olacak.
- Hamur için bütün malzemeleri hiç topak kalmayacak şekilde çırpalım.
- Hiç topak kalmayacak şekilde çarptıktan sonra üzerini kapatalım. Göz göz olup kabarana kadar bekleyelim.
- Tavamızı ocağa alalım ve iyice ısınmasını bekleyelim. Hamuru 1'er yemek kaşığı olacak şekilde tavaya dökelim ve sadece alt tarafını pişirelim.
- Üst kısmı pişmeyecek. Altı kızarıp üzerinin hamur rengi değişene kadar pişirelim.
- Hamurun hepsi piştikten sonra ortalarına ceviz koyalım yarim ay şeklinde kapatalım ve kızgın yağda kızartalım.
- Kızaran hamurları soğuk servete atalım ve 5 dakika bekletelim şerbette. Sonrasında isteğe göre servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Taş Kadayıf tarifinin püf noktası nedir?
Püf nokta olarak hamuru çırptıktan sonra üzeri göz göz olana kadar bekleyelim. O zaman tam bir taş kadayıf olacaktır. Yanında dondurma ile güzel bir servis olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.