Taş Kadayıf Tarifi
Taş Kadayıf tarifi: Taş Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Kadayıf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Taş Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Şerbeti için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 damla limon
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
İçi için:
Taş Kadayıf tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak şerbet yapılır. Toz şeker ve su tencereye alınarak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca içine limon damlatılır, 10 dakika kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Maya, ılık su, ılık süt, toz şeker ve tuz bir kapta karıştırılır.
- Üzerine yavaş yavaş un eklenerek karıştırılır.(krep hamurundan koyu akışkan bir kıvam alması gerekiyor)
- Üzeri kapatılarak 15 dakika mayalanması için beklenir. Mayalanan hamur tekrar karıştırılır.
- Yapışmaz yağsız tava iyice ısıtılır. Tavaya bir kepçe hamurdan dökülür, üzeri göz göz olana kadar kısık ateşte pişirilir..
- Göz göz olan hamur ayrı bir tabağa alınır. Pişen hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz koyularak kenarlarından kapatılır.
- Tavaya sıvı yağ alınıp iyice kızdırılır.
- Cevizle hazırlanan hamurlar kızartılarak soğuk şerbete atılır. Biraz bekletilip süzülerek servis tabağına alınır. Afiyet olsun.