Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf

Taş Kadayıf Tarifi

Taş Kadayıf tarifi: Taş Kadayıf için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Kadayıf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taş Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 damla limon

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı un

İçi için:

  • 1 su bardağı ceviz içi

Taş Kadayıf tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak şerbet yapılır. Toz şeker ve su tencereye alınarak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
  • Kaynamaya başlayınca içine limon damlatılır, 10 dakika kaynatılıp ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
  • Maya, ılık su, ılık süt, toz şeker ve tuz bir kapta karıştırılır.
  • Üzerine yavaş yavaş un eklenerek karıştırılır.(krep hamurundan koyu akışkan bir kıvam alması gerekiyor)
  • Üzeri kapatılarak 15 dakika mayalanması için beklenir. Mayalanan hamur tekrar karıştırılır.
  • Yapışmaz yağsız tava iyice ısıtılır. Tavaya bir kepçe hamurdan dökülür, üzeri göz göz olana kadar kısık ateşte pişirilir..
  • Göz göz olan hamur ayrı bir tabağa alınır. Pişen hamurun ortasına 1 tatlı kaşığı ceviz koyularak kenarlarından kapatılır.
  • Tavaya sıvı yağ alınıp iyice kızdırılır.
  • Cevizle hazırlanan hamurlar kızartılarak soğuk şerbete atılır. Biraz bekletilip süzülerek servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025