Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taş Fırın Ekmegi Tarifi

Taş Fırın Ekmegi

Taş Fırın Ekmegi Tarifi

Taş Fırın Ekmegi tarifi: Taş Fırın Ekmegi için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Fırın Ekmegi nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taş Fırın Ekmegi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 bardak un
  • 4 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya

Taş Fırın Ekmegi tarifi nasıl yapılır?

  • Unu genişçe bir kaba koyalım.
  • İçine havuz açalım, suyu, mayayı, şekeri ve tuzu ilave edelim. Önce tahta kaşıkla karıştırın.
  • Kaşıkla karıştırdıktan sonra ellerimizi sıvı yağa batırıp hamuru toparlıyoruz ardından 40 dakika mayandırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru tekrar yağladığımız ellerimizle top şeklinde kalıbın içine atıyoruz. Hamur cıvık, yayılacak biraz ama pişerken enfes olacak.
  • 10 dakika tepsi mayasını beklesin. Sağından solundan içe içe parmaklarınızla topladığınız hamuru 185 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Taş Fırın Ekmegi ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021