Taş Fırın Ekmegi Tarifi
Taş Fırın Ekmegi tarifi: Taş Fırın Ekmegi için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Fırın Ekmegi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Taş Fırın Ekmegi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 bardak un
- 4 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
Taş Fırın Ekmegi tarifi nasıl yapılır?
- Unu genişçe bir kaba koyalım.
- İçine havuz açalım, suyu, mayayı, şekeri ve tuzu ilave edelim. Önce tahta kaşıkla karıştırın.
- Kaşıkla karıştırdıktan sonra ellerimizi sıvı yağa batırıp hamuru toparlıyoruz ardından 40 dakika mayandırıyoruz.
- Mayalanan hamuru tekrar yağladığımız ellerimizle top şeklinde kalıbın içine atıyoruz. Hamur cıvık, yayılacak biraz ama pişerken enfes olacak.
- 10 dakika tepsi mayasını beklesin. Sağından solundan içe içe parmaklarınızla topladığınız hamuru 185 derecede pişirin. Afiyet olsun.