Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taş Fırın Ekmegi Tarifi

Taş Fırın Ekmegi

Taş Fırın Ekmegi Tarifi

Taş Fırın Ekmegi tarifi: Taş Fırın Ekmegi için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Fırın Ekmegi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taş Fırın Ekmegi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 bardak un
  • 4 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket toz maya

Taş Fırın Ekmegi tarifi nasıl yapılır?

  • Unu genişçe bir kaba koyalım.
  • İçine havuz açalım, suyu, mayayı, şekeri ve tuzu ilave edelim. Önce tahta kaşıkla karıştırın.
  • Kaşıkla karıştırdıktan sonra ellerimizi sıvı yağa batırıp hamuru toparlıyoruz ardından 40 dakika mayandırıyoruz.
  • Mayalanan hamuru tekrar yağladığımız ellerimizle top şeklinde kalıbın içine atıyoruz. Hamur cıvık, yayılacak biraz ama pişerken enfes olacak.
  • 10 dakika tepsi mayasını beklesin. Sağından solundan içe içe parmaklarınızla topladığınız hamuru 185 derecede pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025