Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Taş Ekmeği Tarifi

Taş Ekmeği

Taş Ekmeği Tarifi

Taş Ekmeği tarifi: Taş Ekmeği için gerekli malzemeler nelerdir? Taş Ekmeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Taş Ekmeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5 su bardağı un

Şerbeti İçin:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 damla limonun suyu

Araları İçin:

  • 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Taş Ekmeği tarifi nasıl yapılır?

  • Bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatın. Kaynadıktan sonra limonun suyundan da ekleyin ve 10 dakika daha kaynattıktan sonra 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Şerbet koyu kıvamı aldıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • Derin bir karıştırma kasesinde su, süt, yoğurt, yumurta, karbonat ve unu pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın. Karışım, krep karışımından biraz daha sıvı bir kıvamda olmalı.
  • Bu karışımdan bir kepçe alıp, ısıtılmış bir krep tavasında incecik olacak şekilde dökün ve arkalı önlü pişirin.
  • Bir tepsiye pişirdiğiniz kreplerden birini serin ve soğuk şerbetten her yerine dökün.
  • Şerbetten sonra dövülmüş ceviz içi serpiştirin ve üzerine kreplerden 1 adet daha koyup aynı işlemi krepler bitene kadar uygulayın.
  • Tüm katları bitirdikten sonra son krebin üzerine de dövülmüş cevizden bol bol koyun ve 8 dilim olacak şekilde üçgen dilimlere bölüp sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025