Tartolet Tarifi
Tartolet tarifi: Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Tartolet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 100 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 300 mililitre süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 1 paket krem şanti
- 125 gram yaban mersini
- 125 gram frambuaz
- 50 gram toz antep fıstığı
Tartolet tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabına 2 su bardağı un boşaltılır, üzerine pudra şekeri ilave edilir. Unun ortası havuz şeklinde açılır.
- Ortaya 1 adet yumurta kırılır. Üzerine küçük parçalar halinde doğranmış soğuk tereyağı alınır. Un almadan ortadaki malzemeler karıştırılır.
- Ortadaki malzemeler harmanlandıktan sonra yavaş yavaş unu da alınarak yoğurmaya devam edilir.
- Yumuşak bir kıvamda olan hamur hazırlanır. 30 dakika buzdolabında bekletilir.
- Hazırlanan hamurdan parçalar koparılır, yağlanmış tartolet kalıplarına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
Tartolet tarifinin püf noktası nedir?
Mümkünse bir kapta karıştırdığınız un ve pudra şekerini de buzdolabında yarım saat soğutun. Hamurun her yerde eşit kalınlıkta olmasına dikkat edin.
Tartolet tarifi için servis önerisi
Süslemede arzu ettiğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.