Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tartolet Tarifi

Tartolet

Tartolet Tarifi

Tartolet tarifi: Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Tartolet nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 150 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 fincan şeker
  • 75 gram margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Tartolet tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce kremamızı hazırlayalım. Belirtilen tüm malzemeler vanilya, yağ ve toz krem şanti hariç, tencereye alalım kıvam koyulaşana dek karıştıralım.
  • Kaynamaya yakın vanilya ve margarini ekleyelim.
  • Daha sonra ocaktan alıp, toz krem şantiyi de ekleyerek mikserle 2-3 dakika boyunca çırpalım ve soğumaya bırakalım.
  • Hamur için ilk aşamada derin bir kaba yumuşak margarin ve yumurtayı alalım krem kıvamına gelene dek karıştıralım.
  • Ardından şekeri ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Şeker eridikten sonra unumuzu ve vanilyamızı da ilave ederek ele yapışmayacak yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp yağladığımız tartolet kalıbına alalım altlı üstlü çevirerek kızarıncaya dek pişirelim.
  • Tartoletlerimiz soğuyunca hazırladığımız kremayı sıkma torbası yardımı ile dolduralım.
  • Üzerini arzu ettiğiniz mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025