Tartolet Tarifi
Tartolet tarifi: Tartolet için gerekli malzemeler nelerdir? Tartolet nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
40 adet küçük boy
Tartolet yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 150 gram oda sıcaklığında margarin
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 fincan şeker
- 75 gram margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Tartolet tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce kremamızı hazırlayalım. Belirtilen tüm malzemeler vanilya, yağ ve toz krem şanti hariç, tencereye alalım kıvam koyulaşana dek karıştıralım.
- Kaynamaya yakın vanilya ve margarini ekleyelim.
- Daha sonra ocaktan alıp, toz krem şantiyi de ekleyerek mikserle 2-3 dakika boyunca çırpalım ve soğumaya bırakalım.
- Hamur için ilk aşamada derin bir kaba yumuşak margarin ve yumurtayı alalım krem kıvamına gelene dek karıştıralım.
- Ardından şekeri ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Şeker eridikten sonra unumuzu ve vanilyamızı da ilave ederek ele yapışmayacak yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayıp yağladığımız tartolet kalıbına alalım altlı üstlü çevirerek kızarıncaya dek pişirelim.
- Tartoletlerimiz soğuyunca hazırladığımız kremayı sıkma torbası yardımı ile dolduralım.
- Üzerini arzu ettiğiniz mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.