Tarte Tatin Tarifi
Tarte Tatin tarifi: Tarte Tatin için gerekli malzemeler nelerdir? Tarte Tatin nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tarte Tatin yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 250 gram un
- 125 gram soğuk tereyağı
- 62 gram pudra şekeri
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı soğuk su
İçi için:
- 9 adet elma
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 paket vanilya
Karamel için:
Tarte Tatin tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için kuru malzemeleri eleyip bir robota ya da derin bir kaba alın. Donmuş tereyağı parçalarını ekleyip kum kıvamına gelene kadar karıştırın ya da ezin.
- Son olarak azar azar soğuk su ekleyip hamuru yoğurmadan sıkıştırarak toparlayın. Streç filmin içine hamuru koyup sıkıştırın ve buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
- Şerbet için su, şeker, tereyağı, tarçın ve vanilyayı kaynatın. Elmaları soyun, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
- Elmaları şerbete atın, kapağını kapatın ve yumuşayana kadar 5-7 dakika pişirin. Pişen elmaları dağılmamaları için süzerek başka bir kaba alın ve soğutun.
- Karamel için kalın tabanlı bir tavayı ısıtın ve şekeri azar azar ekleyerek koyu renkli ve ince kıvamlı bir karamel yapın. Karameli fırına dayanıklı bir cam ya da metal tepsiye alın.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın. Tepsiyle ölçü alıp kenarlarını kesin. Hamurun tekrar sertleşmesi için buzdolabına koyun.
- Elmaları karamelin üzerine hiç boşluk kalmayacak şekilde bastırarak dizin. Hamuru dolaptan çıkarın ve üzerine çatal ile delikler açın.
- Hamuru elmaların üzerine yerleştirip bastırın. Tatlıyı 190-200 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişen tatlıyı tezgahta 5-10 dakika dinlendirin. Üzerine büyükçe bir tabak ya da tepsi koyarak ters çevirin.Ardından servis edin. Afiyetler olsun!