Tart Tiramisu Tarifi
Tart Tiramisu tarifi: Tart Tiramisu için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Tiramisu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet büyük boy
Tart Tiramisu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
Kreması için:
- 2,5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3/4 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) un
- 2 yemek kaşığı labne
Üzeri için:
Tart Tiramisu tarifi nasıl yapılır?
- Oda ısısındaki yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.nSüt, sıvı yağ ve unu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Kakao,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çok az çırpıyoruz. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı geçince ıslatıyoruz ve sunum tabağına ters çeviriyoruz.
- Krema için labne hariç malzemeler karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra labne eklenip karıştırılır ve biraz soğutulur.
- Kekin üzerindeki boşluğa krema yayılır ve üzerine kakao elenir. Afiyetler olsun!
Tart Tiramisu tarifinin püf noktası nedir?
Krema ocağa konmadan önce güzelce topak kalmayana kadar çırpıcı ile çırpılır. Kekin biraz soğumadan ıslatılmaz. Krema ılıklaşınca üzerine dökülür. Tamamen soğuduktan sonra kakao elenir.