Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tart Pasta Tarifi

Tart Pasta

Tart Pasta Tarifi

Tart Pasta tarifi: Tart Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tart Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tart için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı (tepeleme) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Ara kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı (silme) un
  • 1 yemek kaşığı (silme) nişasta

Üst kreması için:

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket bitter çikolata (80 gram)
  • 1 paket sütlü çikolata (80 gram)

Tart Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, toz şekerle çırpılır. Süt, sıvı yağ eklenip çırpılır.Eleyerek un, kabartma tozu ve vanilya eklenip spatulayla karıştırılır.
  • Tart kalıbı sıvı yağla her yeri yağlanıp un serpilir. Kek harcı kalıba dökülür, 170 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Ara kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve nişasta eklenip pişirilir.Kaynayınca 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir. Soğuyup kalıptan çıkan kekin üzerine dökülür.
  • Üst kreması için 1 paket krema ocağa alınıp kaynatılır. Altı kapatılıp çikolatalar eklenir, homojen bir kıvam alınca soğuması için kenara alınır. Kek üzerindeki ara krema soğuyunca, ılığa yakın olan üst krema eklenir.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025