Tart Pasta Tarifi
Tart Pasta tarifi: Tart Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tart Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı (tepeleme) un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ara kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı (silme) un
- 1 yemek kaşığı (silme) nişasta
Üst kreması için:
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket bitter çikolata (80 gram)
- 1 paket sütlü çikolata (80 gram)
Tart Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, toz şekerle çırpılır. Süt, sıvı yağ eklenip çırpılır.Eleyerek un, kabartma tozu ve vanilya eklenip spatulayla karıştırılır.
- Tart kalıbı sıvı yağla her yeri yağlanıp un serpilir. Kek harcı kalıba dökülür, 170 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
- Ara kreması için tencereye süt, yumurta sarısı, toz şeker, un ve nişasta eklenip pişirilir.Kaynayınca 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir. Soğuyup kalıptan çıkan kekin üzerine dökülür.
- Üst kreması için 1 paket krema ocağa alınıp kaynatılır. Altı kapatılıp çikolatalar eklenir, homojen bir kıvam alınca soğuması için kenara alınır. Kek üzerindeki ara krema soğuyunca, ılığa yakın olan üst krema eklenir.