Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tart Kek Tarifi

Tart Kek

Tart Kek Tarifi

Tart Kek tarifi: Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tart Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına yumurtaları alıp biraz çırpın. Üzerine şekeri ekleyip karışım beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.
  • Beyazlaşan karışıma sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Sıvı karışıma, un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip son kez karıştırın.
  • Tereyağı sürdüğünüz tart kalıbın üzerine biraz un serperek yayın.Karışımı tart kalıbına dökün, sonra hafifçe sallayarak her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
  • Kek karışımını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişerken kontrol edin. Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Muhallebisini hazırlamak için bir tencerenin içinde unu, şekeri ve sütü karıştırdıktan sonra orta ateşte pişirmeye başlayın.
  • Muhallebi koyulaşınca, ocağın altını kapatın ve içine tereyağ ile vanilin ekleyerek güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuyan kekinizi kalıptan ters bir şekilde çıkarın ve ortasındaki boşluğa ılıklaşmış muhallebiyi dökün.
  • Kek tartınızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra çilek ya da dileğiniz bir meyve ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025