Tart Kek Tarifi
Tart Kek tarifi: Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tart Kek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kabına yumurtaları alıp biraz çırpın. Üzerine şekeri ekleyip karışım beyazlaşana kadar çırpmaya devam edin.
- Beyazlaşan karışıma sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
- Sıvı karışıma, un, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip son kez karıştırın.
- Tereyağı sürdüğünüz tart kalıbın üzerine biraz un serperek yayın.Karışımı tart kalıbına dökün, sonra hafifçe sallayarak her yerine eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
- Kek karışımını önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişerken kontrol edin. Ardından fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Muhallebisini hazırlamak için bir tencerenin içinde unu, şekeri ve sütü karıştırdıktan sonra orta ateşte pişirmeye başlayın.
- Muhallebi koyulaşınca, ocağın altını kapatın ve içine tereyağ ile vanilin ekleyerek güzelce karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekinizi kalıptan ters bir şekilde çıkarın ve ortasındaki boşluğa ılıklaşmış muhallebiyi dökün.
- Kek tartınızı buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra çilek ya da dileğiniz bir meyve ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.