Tart Kalıbında Kış Keki Tarifi
Tart Kalıbında Kış Keki tarifi: Tart Kalıbında Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kalıbında Kış Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Tart Kalıbında Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 su bardağı un
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet elma
- 1 adet armut (varsa)
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 4 tatlı kaşığı mavi haşhaş tohumu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Tart Kalıbında Kış Keki tarifi nasıl yapılır?
- İki yumurta ile toz şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave ederek hafifçe karıştırın.
- Daha sonra vanilya, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve mavi haşhaşı ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
- Daha sonra meyveleri ve havucu rendeleyerek ekleyin, ben tercihen armut, elma ve havuç kullandım.
- Siz dilerseniz farklı kış meyvelerini kullanabilir, limon kabuğu ilave edebilirsiniz.
- Unu en sona bırakın, çünkü ekleyeceğiniz meyvelerin su oranına göre daha fazla un isteyebilir hamurunuz.
- Çok çırpmaya gerek olmadan spatula ile karıştırın. Ardından cevizleri de ekleyin. Afiyet olsun.