Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tart Kalıbında Kış Keki Tarifi

Tart Kalıbında Kış Keki

Tart Kalıbında Kış Keki Tarifi

Tart Kalıbında Kış Keki tarifi: Tart Kalıbında Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kalıbında Kış Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tart Kalıbında Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet elma
  • 1 adet armut (varsa)
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 4 tatlı kaşığı mavi haşhaş tohumu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Tart Kalıbında Kış Keki tarifi nasıl yapılır?

  • İki yumurta ile toz şekeri köpürene kadar çırpın. Ardından sıvı yağ ve sütü ilave ederek hafifçe karıştırın.
  • Daha sonra vanilya, kabartma tozu, tarçın, zencefil ve mavi haşhaşı ekleyip spatula yardımı ile karıştırın.
  • Daha sonra meyveleri ve havucu rendeleyerek ekleyin, ben tercihen armut, elma ve havuç kullandım.
  • Siz dilerseniz farklı kış meyvelerini kullanabilir, limon kabuğu ilave edebilirsiniz.
  • Unu en sona bırakın, çünkü ekleyeceğiniz meyvelerin su oranına göre daha fazla un isteyebilir hamurunuz.
  • Çok çırpmaya gerek olmadan spatula ile karıştırın. Ardından cevizleri de ekleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025