Tart Kalıbında Kek Tarifi
Tart Kalıbında Kek tarifi: Tart Kalıbında Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kalıbında Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tart Kalıbında Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi için:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tart Kalıbında Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek için gerekli olan yumurta ve şekeri bir kaba alın ve bir mikser yardımı ile köpürene dek yaklaşık 4 dakika kadar çırpın.
- Sıvı yağ, süt, kakao, kabartma tozu ve unu da ekleyin ve bir dakika daha çırpın.
- Tart kalıbınızı güzelce yağlayın ve hazırladığınız kek karışımını tart kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişmeye bırakın.
- Kek pişerken muhallebisini hazırlayın.
- Muhallebi için gerekli olan tüm malzemeleri bir tencereye alın ve karıştırıp, ocağın altını açın.
- Kaynayana ve göz göz fokurdayana dek karıştırmaya devam edin. Muhallebiniz koyulaşınca altını kapatın.
- Kek fırından çıktıktan sonra orta kısmı hafifçe kabarmış olacak ancak biz bu kısma muhallebi dökmek istiyoruz. Orta kısmının kabaran yerlerini bir bıçak yardımıyla düzgünce kesin ve kenara ayırın.
- Ortada kalan hafif çukur kısma hazırladığınız muhallebiyi boşaltın ve bir spatula ya da kaşığın tersinin yardımıyla üstünü düzleştirin.
- Kestiğiniz kek parçalarını elinizle ya da mutfak robotunun yardımıyla ufalayın ve dilediğiniz şekilde dekore edin.
- Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
Tart Kalıbında Kek tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz, muhallebisiz tamamen sade olarak da hazırlayabilirsiniz.