Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi
Tart Kalıbında Islak Kek tarifi: Tart Kalıbında Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kalıbında Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tart Kalıbında Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 250 gram un
Üzeri için:
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Islatmak için:
Tart Kalıbında Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir çırpma kabında köpürene dek yaklaşık 3 dakika boyunca çırpın. Ardından şeker ve yağı ilave edin ve 2 dakika daha çırpın.
- Süt ve yoğurdu da ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın ve un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.
- Margarin ya da tereyağı ile yağladığınız tart kalıbına, hazırladığınız kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdan testini geçene dek, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
- Piştikten sonra fırından alın ve bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
- Üstünü ve kenarlarını soğuk süt ile ıslatın ve çekmesini bekleyin.
- Sütü çektikten ve soğuduktan sonra, üstünü Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun.