Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi

Tart Kalıbında Islak Kek

Tart Kalıbında Islak Kek Tarifi

Tart Kalıbında Islak Kek tarifi: Tart Kalıbında Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Kalıbında Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tart Kalıbında Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 250 gram un

Üzeri için:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Tart Kalıbında Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları bir çırpma kabında köpürene dek yaklaşık 3 dakika boyunca çırpın. Ardından şeker ve yağı ilave edin ve 2 dakika daha çırpın.
  • Süt ve yoğurdu da ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın ve un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı ekleyerek güzelce karıştırın.
  • Margarin ya da tereyağı ile yağladığınız tart kalıbına, hazırladığınız kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kürdan testini geçene dek, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
  • Piştikten sonra fırından alın ve bir servis tabağına ters çevirerek çıkartın.
  • Üstünü ve kenarlarını soğuk süt ile ıslatın ve çekmesini bekleyin.
  • Sütü çektikten ve soğuduktan sonra, üstünü Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025