Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tart Hamuru Tarifi

Tart Hamuru

Tart Hamuru Tarifi

Tart Hamuru tarifi: Tart Hamuru için gerekli malzemeler nelerdir? Tart Hamuru nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tart Hamuru yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 125 gram tereyağı (soğuk)
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Tart Hamuru tarifi nasıl yapılır?

  • Unu geniş bir kaba eleyin.
  • Soğuk tereyağını parmak uçlarınızla hamura yedirin.
  • Un ve tereyağı birbirine iyice karışrınca yumurta, şeker, vanilin ve bir tutam tuzu ilave edin.
  • Hamuru ikiye bölüp, böldüğünüz parçayı üste koyarak hamuru toparlamaya devam edin.
  • Hamur homojen bir kıvama geldiğinde streç filme sarın ve buzdolabında 30 dk dinlendirin.
  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Tart kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
  • Dinlenen hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla inceltin ve tart kalıbına yerleştirin.
  • Bıçak yardımıyla kenarlarını düzgünce kesin.
  • Çatal yardımıyla hamurun ortasına minik delikler açın.
  • Tart kalıbınızın için dolduracak ebatlarda yağlı kağıt hazırlayın. Hazırladığınız yağlı kağıdın üzerine ağırlık yapması için bakliyat koyun ve 10 dakika pişirin. Üzerindeki ağırlığı kaldırıp tekrar pişirebilir ve sonrasında pişmeyecek malzemelerle birleştirebilir veya üzerine dilediğiniz malzemeyi ekleyip tekrar fırınlayabilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Tart Hamuru tarifinin püf noktası nedir?

Tart hamurunu ağırlıklarla pişirmenin amacı hamurun kabarıp şeklini bozmamasıdır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025