Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarhanalı Makarna Tarifi

Tarhanalı Makarna

Tarhanalı Makarna Tarifi

Tarhanalı Makarna tarifi: Tarhanalı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Tarhanalı Makarna nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarhanalı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarna hamuru için:

  • 200 gram un
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı su

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 adet domates
  • 2 tatlı kaşığı tarhana (toz halde)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 kepçe makarna suyu
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 avuç kaşar peyniri

Tarhanalı Makarna tarifi nasıl yapılır?

  • Makarna hamuru için unu eleyerek ortasını açın ve içine yumurta, zeytinyağı ekleyin ortasını elinizle karıştırın.
  • Sonra yanlardan ortaya doğru un atarak yoğurun. (sert bir kıvam olacak,yoğuramazsanız çok az su ekleyebilirsiniz)
  • Hamuru 15 dakika üstü kapalı bir kapta bekletin. Bekleyen hamuru 2 bezeye ayırıp 5 dakika daha bekletin.
  • Merdane yardımıyla hamurunuzu ince bir şekilde açın,tırtıklı kesici yardımıyla 2 parmak kalınlığında şeritler kesin.
  • Daha sonrada bu şeritleri yine 2 parmak genişliğinde parçalar olacak şekilde dikdörtgen şeklinde kesin.
  • Dikdörtgenin üstünden ve tam ortasından iki parmağınızla bastırarak fiyonk makarna görüntüsü verin.
  • Kaynamış suya 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ katın, makarnaları da içine atın.
  • Sosu için sıvı yağı bir tavaya alın,üzerine çok minik doğranmış soğan ve sarımsağı koyup kavurun.
  • Üzerine soyulup küp kesilmiş domatesi, tarhanayı ve baharatları da atıp kavurmaya devam edin,bu sırada makarna suyundan 2 kepçe alıp sosa dökün.
  • 10 dakika pişmiş ve süzülmüş makarnayı sosa dökün (suyunu kıvamına göre sonrasına eklemek için ayırın).
  • Sütü de sosa ekleyip makarnalar sosu çekip iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. (makarna suyu hemen çekip pişmezse makarna suyundan ekleme yapabilirsiniz)
  • Piştiğinden emin olduktan sonra rendelenmiş kaşar peynir koyup ocağın altını kapatın, servis edin. Afiyet Olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025