Tarhanalı Makarna Tarifi
Tarhanalı Makarna tarifi: Tarhanalı Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Tarhanalı Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tarhanalı Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna hamuru için:
- 200 gram un
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı su
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 adet domates
- 2 tatlı kaşığı tarhana (toz halde)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kepçe makarna suyu
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı süt
- 2 avuç kaşar peyniri
Tarhanalı Makarna tarifi nasıl yapılır?
- Makarna hamuru için unu eleyerek ortasını açın ve içine yumurta, zeytinyağı ekleyin ortasını elinizle karıştırın.
- Sonra yanlardan ortaya doğru un atarak yoğurun. (sert bir kıvam olacak,yoğuramazsanız çok az su ekleyebilirsiniz)
- Hamuru 15 dakika üstü kapalı bir kapta bekletin. Bekleyen hamuru 2 bezeye ayırıp 5 dakika daha bekletin.
- Merdane yardımıyla hamurunuzu ince bir şekilde açın,tırtıklı kesici yardımıyla 2 parmak kalınlığında şeritler kesin.
- Daha sonrada bu şeritleri yine 2 parmak genişliğinde parçalar olacak şekilde dikdörtgen şeklinde kesin.
- Dikdörtgenin üstünden ve tam ortasından iki parmağınızla bastırarak fiyonk makarna görüntüsü verin.
- Kaynamış suya 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ katın, makarnaları da içine atın.
- Sosu için sıvı yağı bir tavaya alın,üzerine çok minik doğranmış soğan ve sarımsağı koyup kavurun.
- Üzerine soyulup küp kesilmiş domatesi, tarhanayı ve baharatları da atıp kavurmaya devam edin,bu sırada makarna suyundan 2 kepçe alıp sosa dökün.
- 10 dakika pişmiş ve süzülmüş makarnayı sosa dökün (suyunu kıvamına göre sonrasına eklemek için ayırın).
- Sütü de sosa ekleyip makarnalar sosu çekip iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. (makarna suyu hemen çekip pişmezse makarna suyundan ekleme yapabilirsiniz)
- Piştiğinden emin olduktan sonra rendelenmiş kaşar peynir koyup ocağın altını kapatın, servis edin. Afiyet Olsun.