Tarhanalı Bulgur Köftesi Tarifi
Tarhanalı Bulgur Köftesi tarifi: Tarhanalı Bulgur Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Tarhanalı Bulgur Köftesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tarhanalı Bulgur Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı tarhana
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı un
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 diş sarımsak
- 1 kase yoğurt
Tarhanalı Bulgur Köftesi tarifi nasıl yapılır?
- Bulguru bir kaba alın ve üstüne sıcak su ekledikten sonra, üstünü kapatıp, 10 dakika kadar bekleyin.
- Daha sonra tarhanayı ekleyin ve güzelce elinize yoğurun.
- İçine, ince doğranmış soğan, yumurta, nane ve tuzu da ekledikten sonra, tekrar güzelce yoğurun.
- Pinpon topu büyüklüğünde toplar yapıp elinizde yuvarlayın.
- Hazırladığınız bu topları 2 kaşık un serptiğiniz tepside yuvarlayın.
- Ayrı bir tencerede tereyağında salçayı kokusu çıkana dek kavurun ve ardından 4 su bardağı suyu ekleyip, biraz da tuz ekledikten sonra kaynayana dek karıştırıp bir sos elde edin.
- Hazırladığınız bu sosa, top top yaptığınız köfteleri ekleyin ve köfteler pişene dek, yaklaşık 25 dakika pişirin.
- Pişmiş köfteleri bir servis tabağına alın ve üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirdikten sonra servis edin. Afiyetler olsun!