Tarhana Çorbası Tarifi
Tarhana Çorbası tarifi: Tarhana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tarhana Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kase
Tarhana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100 gram kavurma (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 litre su
- 120 gram toz tarhana
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tarhana Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritilir. Kavurma eklenip karıştırılır ve domates salçası eklenerek karıştırılmaya devam edilir.
- Soğuk su ve tarhanayı ekleyin. Topaklanmaması için çırpma teliyle sürekli karıştırın. Kaynamaya başlarken tuz ve karabiberini ekleyin. 1 taşım kaynatın.
- Afiyet olsun. :)
Tarhana Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kavurmasız yapacaksanız salçayı yağa ekleyip direkt kavurun.