Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası Tarifi

Tarhana Çorbası tarifi: Tarhana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Tarhana Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarhana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 yemek kaşığı tarhana
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı domates
  • 1 yemek kaşığı yeşil biber
  • 2,5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Tarhana Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak tarhanayı bir kase içinde üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip karıştırarak özleştirin.
  • Tüm malzemeleri (soğan, sarımsak, domates, yeşil biberi) olabildikçe küçük küpler halinde doğrayın.
  • Tencerede kızdırdığınız yağın içerisine soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Ardından sarımsak, yeşil biber, domates, salça, nane ve kimyonu ekleyerek kavurma işlemine devam edin.
  • Hemen ardından kasede bekletilen tarhanayı ilave edin ve et/tavuk suyunu ekleyerek karıştırın.
  • Kaynama noktasına gelince 1 tatlı kaşığı limon suyunu ilave edip, pul biber, karabiber ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun.

Tarhana Çorbası tarifinin püf noktası nedir?

Tarhanayı soğuk su ile karıştırarak iyice özleştirirseniz tarhana kıtır kalmaz ve erir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025