Tarhana Cipsi Tarifi
Tarhana Cipsi tarifi: Tarhana Cipsi için gerekli malzemeler nelerdir? Tarhana Cipsi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tarhana Cipsi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tarhana
- 150 gram su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kekik
- 1 tutam karabiber
Tarhana Cipsi tarifi nasıl yapılır?
- 250 gr tarhanamızı derin bir kaba alıyoruz. İçerisine bir miktar su koyup karıştırıyoruz. Daha sonra baharatları ve tuzu ekliyoruz.
- Karıştırıyoruz. Yavaş yavaş su eklemeye devam ediyoruz. Buna çok dikkat edin fazla sulu olmaması için yavaş yavaş ekliyoruz.
- Hamurdan biraz yumuşak bir kıvamı olması gerek. Bu kıvama gelene kadar suyu dikkatlice az az ekleyin.
- Fırınınızı öncede 150-160 dereceye ayarlayın. Açtığımız hamurun üzerindeki yağlı kağıdı alın ve fırına koyun.
- 20 dakika kadar pişirin. Fakat sürekli kontrol etmelisiniz.
- Muhtemelen kenarları daha ince açacağınız için kenarlarda kararma olabilir. Telaşlanmayın. Kenarları koparın ve ortası iyi pişene kadar pişirmeye devam edin.
- Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika soğumasını bekleyin Afiyet olsun.
Tarhana Cipsi tarifinin püf noktası nedir?
Tarhanaya ekleyeceğiniz suyu dökerken az az dökmeye özen gösterin. Tarhananızın cinsine göre aldığı su miktarı değişebilir. Tarhana hamurunuzu açarken özellikle ince açmaya çalışmanızı tavsiye ederim. Eğer ince açmazsanız hamurunuzun kenarları pişerken ortası yaş kalabilir ve istediğiniz çıtırlığı elde edemezsiniz.