Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tarifi
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye tarifi: Tarçınlı Zencefilli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Zencefilli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kurabiyesi için:
- 350 gram un (2,5 su bardağı)
- 80 gram pekmez (1/4 su bardağı)
- 175 gram esmer şeker (3/4 su bardağı)
- 1 adet yumurta
- 125 gram yumuşak tereyağı
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 çimdik rendelenmiş muskat cevizi
- 4-5 adet karanfil
İcing için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 10-12 gram yumurta beyazı
- 3-4 damla limon suyu
- 2-3 tatlı kaşığı ılık su
Tarçınlı Zencefilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Önce kurabiye hamuru için tereyağı ve şekeri çırpın ardından yumurta ve pekmez ekleyerek iyice çırpın.
- Sonra tüm kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve elinizle yoğurun.
- Hamuru iki parçaya bölerek streçe sarın ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Soğuyan hamuru dolaptan alın 3 mm kalınlığında açın ve kalıpla dilediğiniz şekli verin- yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika kadar pişirin.
- İcing için pudra şekerini eleyin yumurta beyazı ve limon suyunu ekleyip çırpın.
- Yoğun bir kıvam olacaktır ılık su yavaş yavaş ekleyerek istediğiniz kıvama getirin.
- Kurabiyeleriniz iyice soğuduktan sonra sıkma torbası yardımı ile dilediğiniz gibi süsleyin. Afiyet olsun.