Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

Tarçınlı Rulo Çörek

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

Tarçınlı Rulo Çörek tarifi: Tarçınlı Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarçınlı Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta (birinin sadece sarısı)
  • 1/4 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3 su bardağı un (ekmeklik un kullanırsanız daha iyi bir sonuç elde edebilirsiniz)
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Tarçınlı harç için:

  • 5 yemek kaşığı esmer şeker (beyaz da kullanabilirsiniz)
  • 1,5 yemek kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı

Krem peynirli kaplama için:

  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

Tarçınlı Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için ılık sütü maya ve 1 yemek kaşığı şekerle karıştırıp kenara alın.
  • Bir karıştırma kabında yumurta, yumurta sarısı ve şekerin kalanını bir çırpma teliyle çırpın. Kenara aldığınız maya ve süt karışımını ve kalan malzemeleri ekleyin.
  • İsterseniz elde, isterseniz de tezgah üstü mikserinizin kanca gibi olan ucuyla yoğurun.
  • Hamuru bir beze halinde iyice yağlanmış bir kaba alıp üzerini önce streç filmle sonra bir havluyla kaplayın. Hacmi 2 katına çıkana kadar, yaklaşık 1 saat mayalamaya bırakın.
  • İçi için şeker ve tarçını bir kasede iyice karıştırın. Mayalanan hamurunuzu hafifçe unladığınız tezgahın üzerine alın ve 22 x 35 boyutlarında bir dikdörtgen olacak şekilde açın.
  • Hamurunuzun üzerine oda sıcaklığındaki tereyağını eşit bir şekilde sürün, tarçın ve şeker karışımının tamamını üzerine serpiştirin.
  • Elinizle tereyağı ve tarçınlı karışımı birbirine yedirin.nHamuru kısa tarafından başlayarak rulo yapın ve yaklaşık 2 parmak kalınlığında 9 yuvarlak parçaya ayırın.
  • İsterseniz bir döküm tavayı, isterseniz de bir fırın kabını yağlayın ve rulolarınızı kullanacağınız kabın içine dizin.
  • Üzerini tekrar streç film ve havluyla kaplayarak 45 dakika daha dinlendirin.
  • Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
  • Çörekleri önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika, üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin. Fırından aldığınız ruloları ılımaya bırakın.
  • Bu sırada oda sıcaklığında tereyağı ve krem peyniri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın ve pudra şekerini kontrollü bir şekilde ekleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025