Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

Tarçınlı Rulo Çörek

Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi

Tarçınlı Rulo Çörek tarifi: Tarçınlı Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo Çörek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarçınlı Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 2,5 çay kaşığı kuru maya
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 2-3 tutam tuz
  • 100 gram soğuk tereyağı
  • 3 su bardağı un

İçi için:

  • 40 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer şeker
  • 2 silme yemek kaşığı tarçın

Sosu için:

  • 50 gram labne
  • 50 gram tereyağı
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) pudra şekeri
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 paket vanilya

Tarçınlı Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?

  • Bir karıştırma kabına tereyağı ve unu alıp kum gibi oluncaya kadar elinizle ovalayın.
  • Ortasını havuz açın ve diğer tüm malzemeleri havuzun ortasına ekleyip, bir çatal ile sıvıları yavaş yavaş unlu karışıma yedirin.
  • Karışım hafif kıvam alınca tezgaha alıp, pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru yoğurduğunuz kabın içine biraz un serpip ve tekrar koyun ve 1-1,5 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
  • Hamur mayalanınca yoğurarak mayasını çıkarın ve bir merdane yardımıyla uzun dikdörtgen şeklinde açın. (30×45 cm)
  • Hamurun üstüne oda sıcaklığında ki tereyağını (40 gr) sürün. Bir karıştırma kabında toz şekerleri ve toz tarçını karıştırın.
  • Tereyağlı katmanın üzerine bolca, tarçınlı şekeri gezdirin. Ardından uzun kenarından katlayarak rulo şeklinde sarın.
  • Rulo hamurunuzu 12-14 parça çörek çıkacak şekilde kesin.
  • Ardından fırın kabınızın tabanına bir yağlı kağıt koyun, deniz tuzu serpin ve kestiğiniz ruloları kaba dizin.
  • 10-15 dakika tepsi mayalaması yapın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
  • Sosu için: Tereyağını ve labneyi mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından içine vanilya ve pudra şekerini ekleyin.
  • Bir spatula yardımıyla karıştırın. Limon suyunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Fırından çıkardığınız tarçınlı ruloları servis edeceğiniz tabağa alın. Hafif soğuduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025