Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi
Tarçınlı Rulo Çörek tarifi: Tarçınlı Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet büyük boy
Tarçınlı Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 2,5 çay kaşığı kuru maya
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 2-3 tutam tuz
- 100 gram soğuk tereyağı
- 3 su bardağı un
İçi için:
- 40 gram tereyağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 2 silme yemek kaşığı tarçın
Sosu için:
- 50 gram labne
- 50 gram tereyağı
- 1 su bardağı (bir parmak eksik) pudra şekeri
- 1/2 adet limon suyu
- 1 paket vanilya
Tarçınlı Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Bir karıştırma kabına tereyağı ve unu alıp kum gibi oluncaya kadar elinizle ovalayın.
- Ortasını havuz açın ve diğer tüm malzemeleri havuzun ortasına ekleyip, bir çatal ile sıvıları yavaş yavaş unlu karışıma yedirin.
- Karışım hafif kıvam alınca tezgaha alıp, pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğurun.
- Hamuru yoğurduğunuz kabın içine biraz un serpip ve tekrar koyun ve 1-1,5 saat oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalanınca yoğurarak mayasını çıkarın ve bir merdane yardımıyla uzun dikdörtgen şeklinde açın. (30×45 cm)
- Hamurun üstüne oda sıcaklığında ki tereyağını (40 gr) sürün. Bir karıştırma kabında toz şekerleri ve toz tarçını karıştırın.
- Tereyağlı katmanın üzerine bolca, tarçınlı şekeri gezdirin. Ardından uzun kenarından katlayarak rulo şeklinde sarın.
- Rulo hamurunuzu 12-14 parça çörek çıkacak şekilde kesin.
- Ardından fırın kabınızın tabanına bir yağlı kağıt koyun, deniz tuzu serpin ve kestiğiniz ruloları kaba dizin.
- 10-15 dakika tepsi mayalaması yapın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın
- Sosu için: Tereyağını ve labneyi mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından içine vanilya ve pudra şekerini ekleyin.
- Bir spatula yardımıyla karıştırın. Limon suyunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Fırından çıkardığınız tarçınlı ruloları servis edeceğiniz tabağa alın. Hafif soğuduktan sonra hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.