Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi
Tarçınlı Rulo Çörek tarifi: Tarçınlı Rulo Çörek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo Çörek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Tarçınlı Rulo Çörek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı şeker
- 8 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 paket aktif kuru maya
- 5 su bardağı un (625 gram)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
Dolgu İçin:
- 3/4 su bardağı esmer şeker
- 12 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tarçın
Kreması İçin:
- 4 yemek kaşığı labne (veya krem peynir)
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 paket vanilya
Tarçınlı Rulo Çörek tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için büyük bir kapta ılık süt, eritilmiş tereyağı ve şekeri karıştırın. Karışım çok sıcaksa biraz bekleyin.
- Mayayı süt karışımının üzerine eşit olarak serpin, karıştırın ve maya kabarana kadar yaklaşık 10 dakika ılık bir yerde bekletin.
- Süt karışımına 4 su bardağı (500 gr) un ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırın. Kaseyi bir mutfak havlusuyla örtün ve yaklaşık iki katına çıkana kadar ılık bir yerde 1 saat bekletin.
- 1 saat geçince kalan unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın, sonra temiz bir yüzeye geçin. Burada az un kullanmaya çalışın.
- Hamuru yapışkanlığını kaybedene ve yüzeye veya ellerinize yapışmayana kadar, gerektiğince un ekleyerek en az 10 dakika yoğurun.
- Dolgu için bir kapta 3/4 su bardağı esmer şeker, 12 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı ve 2 dolu yemek kaşığı tarçını karıştırın.
- Hamuru yaklaşık 1 cm kalınlığında, büyük bir dikdörtgen şeklinde açın. Dolguyu hamurun üzerine eşit olarak sürün. Uzun tarafından sararsanız daha çok çıkar.
- Fırını önceden 180 derecede ısıtın. İsterseniz diş ipiyle, yoksa bıçakla çok kalın olmayacak şekilde ruloyu dilimleyin ve yağladığınız tepsiye dizin.
- Bir havluyla üstünü örtüp yaklaşık bir saat kabarması için bekletin. (en az 20 dakika) Ardından 25-30 dakika kızarana kadar pişirin.
- Kreması (frostingi) için orta boy bir kapta, 4 dolu yemek kaşığı krem peynir, 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 4 yemek kaşığı süt ve vanilyayı pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Yarım su bardağı pudra şekeri ekleyin ve homojen olana kadar çırpın. Tarçın ruloları piştiğinde, yaklaşık 10 dakika soğumaya bırakın ve kremasını üstüne dökün. Afiyet olsun.