Tarçınlı Rulo Tarifi
Tarçınlı Rulo tarifi: Tarçınlı Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Tarçınlı Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket kuru maya (10 gram)
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 4-4,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 2/3 su bardağı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
Sos için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
- 4 yemek kaşığı labne
- 1 paket vanilin
- 6 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Rulo tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için öncelikle ılık süt, maya ve toz şeker bir kapta karıştırılır, 5 dakika beklenir. Üzerine yumurta ve tereyağı da eklenip tekrar karıştırılır.
- Un yavaş yavaş eklenip iyice yoğurulur. Üzeri örtülüp ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur bir kere daha yoğurulup havası çıkarılır. Sonra tezgah üzerinde dikdörtgen olacak şekilde açılır.
- Hamurun üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağı sürülür. Bir kasede toz şeker ve tarçın karıştırılır, tereyağının üstüne serpilir.
- Dikdörtgen hamur sıkı bir şekilde rulo yapılır. 2-3 parmak genişliğinde olacak şekilde keskin bir bıçakla kesilir.
- Aralıklı olarak fırın kabına yerleştirilir. 20 dakika, üzeri kapalı bir şekilde tepsi mayası yapılır.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Rulolar fırında pişerken sosu yapılır.
- Sosu için bir kapta tereyağı ve labne peyniri karıştırılır. Üzerine vanilin ve pudra şekeri de eklenip karıştırmaya devam edilir.
- Fırından çıkan çörekler ılınmaya bırakılır. Ilınınca üzerine sostan dökülüp her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla sürülür. Afiyet olsun.