Tarçınlı Rulo Tarifi
Tarçınlı Rulo tarifi: Tarçınlı Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
17 kişilik
Tarçınlı Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
İçi için:
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
- 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için:
- 200 gram labne peyniri
- 50 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Rulo tarifi nasıl yapılır?
- Hamur için derin bir kaba süt, yağ, şeker ve mayayı alıp iyice karıştırın.
- Üzerine unu ilave edip yoğurun. Üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hafif yağlanmış tezgaha hamuru alın, eşit bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Üzerine tereyağı sürün.
- Tarçın ve toz şeker serpip rulo şeklinde sarın.
- Sarılan hamuru 2 parmak genişliğinde kesin.
- Yağlanmış orta boy bir fırın kabına aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Üzeri için peynir, pudra şekeri ve vanilyayı homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Son olarak tereyağı ilave edip tekrar karıştırın.
- Hazırlanan sosu pişen çöreğin üzerine sıcakken sürün.
- İster sıcak isterseniz de soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.