Tarçınlı Rulo Tarifi
Tarçınlı Rulo tarifi: Tarçınlı Rulo için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Rulo nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Tarçınlı Rulo yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/3 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakule
- 3,5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı toz maya
İçi için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı (60 gram)
- 1/2 su bardağı esmer şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
Üzeri için:
Tarçınlı Rulo tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. En son unu dikkatlice ekliyoruz.
- Hamurumuzun kıvamı merdane ile açılabilecek yumuşak olması gerekiyor.
- Hamurumuzu 30-45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Hamur mayalanırken iç harcı için, erittiğimiz tereyağı ile ince çekilmiş cevizi ve diğer malzemeleri karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamuru önce ikiye ayırıyoruz. Dikdörtgen şeklinde merdane ile açıyoruz.
- İç malzemenin yarısını açtığımız hamurumuza yayıyoruz ve sıkı bir şekilde sarıp rulo yapıyoruz.
- Rulo hamuru 7 -8 parçaya ayırıyoruz.
- Aynı işlemleri diğer hamurumuza da uyguluyoruz.
- Tepsiye ister yatay ister dikey (sıkı bir şekilde) koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Tarçınlı Rulo tarifinin püf noktası nedir?
Hamuru mayalandırma süresi oda sıcaklığına göre değişebilir. Ilık olması gereken malzemeler dışında kullandığımız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması lazım.