Tarçınlı Pankek Tarifi
Tarçınlı Pankek tarifi: Tarçınlı Pankek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Pankek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Tarçınlı Pankek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pankek Harcı İçin:
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket vanilin
- 2 su bardağı un
- 1 tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
Tarçınlı Harcı İçin:
- 5 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
- 6 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı tarçın
Labneli Karışım İçin:
- 1 su bardağı labne
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Pankek tarifi nasıl yapılır?
- 2 adet yumurtayı bir kaseye kırın. Üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave edip şeker eriyene dek çırpın.
- Üzerine 1,5 su bardağı süt, 1 paket vanilin, 2 su bardağı un ve bir tutam tuz ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak 1 paket kabartma tozunu da ilave ettikten sonra karışıma güzelce yedirin.
- Bir kasede 5 yemek kaşığı oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, 6 yemek kaşığı esmer şeker ve 1 yemek kaşığı tarçını karıştırın. Hazırladığımız karışımı sıkma poşetine doldurun.
- Pankekleri hazırlamak için tavayı peçete yardımıyla güzelce yalayalım ve tavayı ısıtın. Pankek karışımından bir miktar tavaya koyun ve üzeri göz göz olana dek kısık ateşte pişirin.
- Üzerinde kabarcıkları gördüğünüzde sıkma poşetindeki tarçınlı karışımı ince bir spiral olacak şekilde pankekin üzerine sıkın. Karışım eriyip pankekle birleşince ters çevirin ve 2 dakika kadar pişirip ocaktan alın.
- Pankeklerin arasına arzuya göre 1 su bardağı labneye eklediğimiz 3 yemek kaşığı pudra şekeri karışımını sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!