Tarçınlı Misket Kurabiye Tarifi
Tarçınlı Misket Kurabiye tarifi: Tarçınlı Misket Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Misket Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
9 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Tarçınlı Misket Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı tuz
Kaplamak için
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı pudra şekeri
Tarçınlı Misket Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağına azar azar pudra şekerini ekleyerek çırpmaya başlayın.
- Karışım kremamsı bir kıvam aldıktan sonra azar azar ununu ilave edip karıştırın. Spatula veya mikserin pedal başlığıyla bu kısmı gerçekleştirin.
- Son olarak vanilin, tuz ve tarçını ekledikten sonra kurabiye hamurunu kıvamını alana dek yoğurun ve ardından streçleyip en az 30 dakika tercihen 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra kurabiye hamurunuzdan misket büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-13 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar kurabiyeleri oda sıcaklığından dinlenmeye bırakın.
- Kurabiyeler kaplamak için tarçın ve pudra şekerini geniş bir kapta karıştırın.Pişen kurabiyelerinizi tarçın ve pudra şekeri karışıma bulayın.
- Dilerseniz tamamen soğuduktan sonra tekrar pudra şekerli karışıma bulayın. Ağzı kapalı bir kapta oda sıcaklığında 4-5 gün boyunca bayatlamadan tazeliğini koruyacaktır, afiyet olsun!