Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tarifi

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye Tarifi

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye tarifi: Tarçınlı Lokmalık Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Lokmalık Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 1,5 - 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur için gerekli tüm malzemeleri güzelce karıştırıp yoğurun.
  • Hazırladığınız ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamurdan küçük misketler alın ve yuvarlayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın. Önceden alt üst 180 derece ısılılmış fırında yaklaşık 8-12  dakika arası pişirin.
  • Pudra şeker, tarçn ve vanilyayı bir kapta karıştırıp kurabiyelerin üzerine serpiştirin.
  • Ardından servis edin. Afiyetler olsun!

Tarçınlı Lokmalık Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Tereyağının oda sıcaklığında kullanılmasına dikkat edin. Ununu da azar azar ilave edin. Ele yapışmayan yumuşacık kıvamlı bir hamur olmalı. Dilerseniz hamurunuzu streç filmle sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra da şekil vererek pişirebilirsiniz. Daha da lezzetli olacaklardır. Tarçınlı karışımı üzerine serperken kurabiyelerin ılık olmasına özen gösterin. 1 tepsi 4 porsiyon olarak hesaplanmıştır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025