Tarçınlı Kuru Meyve Kompostosu Tarifi
Tarçınlı Kuru Meyve Kompostosu tarifi: Tarçınlı Kuru Meyve Kompostosu için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Kuru Meyve Kompostosu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tarçınlı Kuru Meyve Kompostosu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5-6 adet elma kurusu
- 10-15 adet ayva kurusu
- 7-8 adet kuru erik
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 6-7 adet kuru kayısı
- 3-4 adet günkurusu kayısı
- 3 adet karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1,5 litre su
- 1/2 su bardağı toz şeker
Tarçınlı Kuru Meyve Kompostosu tarifi nasıl yapılır?
- Tencerenin içerisine suyu aktarın. Kısık ateşte suyu bir miktar ısıtın.
- Kuru kayısı, günkurusu kayısı ve erikleri ortadan ikiye bölerek küçültün.
- Kestiğiniz meyveleri ve geriye kalan diğer meyveleri hafif ısınmış suyun içerisine aktarın ve kapağı kapalı bir biçimde oda sıcaklığında 1-2 saat kadar dinlendirin.
- Ardından tencerenin altını yakın, toz şeker, tarçın ve karanfili de içerisine ilave edip kısık ateşte karıştırırak pişirmeye başlayın.
- Meyveler yumuşadığından ocaktan alın.
- Ocak alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın, bu aşamada içerisinden tarçın ve karanfili çıkarın.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında da bir müddet soğuttuktan sonra ister meyvelerini süzdürürerek, isterseniz de süzdürmeden servis edin. Afiyet olsun.
Tarçınlı Kuru Meyve Kompostosu tarifinin püf noktası nedir?
Meyveleri dilediğiniz gibi farklılaştırabilir, farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz. Baharatları soğuma aşamasında çıkarmanızı öneririz. Aksi takdirde tadının acılaşmasına neden olabilir. Dilerseniz toz şeker yerine bal ilave ederek de hazırlayabilirsiniz.