Tarçınlı Kek Tarifi
Tarçınlı Kek tarifi: Tarçınlı Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Tarçınlı Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek harcı için:
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 3/4 su bardağı ayçiçek yağı
- 1/2 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı ceviz içi
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Kek kalıbını yağlamak için:
- 1/2 tatlı kaşığı tereyağı
- 1/2 tatlı kaşığı un
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tarçın
Tarçınlı Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına kırın. Toz şeker ekleyip mikser yardımıyla, yüksek devirde beyaza yakın bir renk alana kadar karıştırın.
- Ayçiçek yağı ve sütü katıp karıştırma işlemini sürdürün. Ayıklanmış ceviz içlerini küçük parçalar halinde kırın.
- Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçın karışımını sıvı malzemelere azar azar ilave edip kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.
- Son olarak hafifçe unlanmış ceviz içlerini katıp kek harcını bir spatula yardımıyla hafifçe karıştırın.
- Dilimli kek kalıbı ya da ısıya dayanıklı fırın tepsisini oda sıcaklığında bekleyen tereyağıyla yağlayıp hafifçe unlayın. Hazırladığınız kek harcını döküp üzerini düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kontrollü olarak 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından ters çevirerek çıkartın. Üzerine kakao eleyip tarçın ekledikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Tarçınlı Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.