Tarçınlı İncir Uyutması Tarifi
Tarçınlı İncir Uyutması tarifi: Tarçınlı İncir Uyutması için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı İncir Uyutması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Tarçınlı İncir Uyutması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 litre süt
- 13 adet kuru incir
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- 20 gram ceviz içi
- 20 gram antep fıstığı içi
Tarçınlı İncir Uyutması tarifi nasıl yapılır?
- Kuru incirleri sıcak suyun içinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.
- Kuru incirleri suyun içinden çıkarın ve sap kısımlarını dahil etmeden minik küpler halinde doğrayın.
- Sütü orta boy bir tencerenin içine alın.
- Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ama kaynatmamaya özen gösterin.
- Bir kabın içine doğranmış incirleri, ısıtılmış sütü ve tarçını ilave edin ve karıştırın.
- Kabın ağzını kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika bekletin.
- İncirlerin şiştiğini gözlemleyeceksiniz. İncirler şiştiğinde el blenderı ile tüm malzemeleri ezerek karıştırın.
- Ağzını yeniden kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.
- Ardından dolapta 2 saat kadar dinlendirin.
- Çıkarıp üzerini süsleyerek afiyetle tüketin.
Tarçınlı İncir Uyutması tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine yenibahar, muskat, zencefil gibi farklı baharatlar ilave edebilirsiniz.
Tarçınlı İncir Uyutması tarifi için servis önerisi
Üzerini Antep fıstığı, ceviz ya da dilediğiniz başka baharatlarla süsleyerek servis edebilirsiniz.