Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Tarçınlı Havuçlu Kek Tarifi

Tarçınlı Havuçlu Kek

Tarçınlı Havuçlu Kek Tarifi

Tarçınlı Havuçlu Kek tarifi: Tarçınlı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Havuçlu Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Tarçınlı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket krema
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1,5 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarçınlı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin.
  • Ardından sırasıyla 1 paket krema, yarım su bardağı sıvı yağı ilave edin.
  • Bu esnada ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunuza eleyerek ekleyip mikserle çırpın.
  • Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin. Bir yemek kaşığı kadarda limon suyu sıkıp karıştırın.
  • Bu aşamada sıvı yağ ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın ki kekiniz yapışmasın.
  • Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardıktan sonra biraz ilk sıcağı çıkana kadar bekleyelim sonra ters çevirip dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025