Tarçınlı Havuçlu Kek Tarifi
Tarçınlı Havuçlu Kek tarifi: Tarçınlı Havuçlu Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Havuçlu Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tarçınlı Havuçlu Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket krema
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1,5 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Tarçınlı Havuçlu Kek tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında bekletilmiş 3 adet yumurta ile 1 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın, bu işleme şeker tamamen eriyene kadar devam edin.
- Ardından sırasıyla 1 paket krema, yarım su bardağı sıvı yağı ilave edin.
- Bu esnada ayrı bir kapta unu, 1 paket kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın, kek hamurunuza eleyerek ekleyip mikserle çırpın.
- Karışıma rendelediğiniz havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin. Bir yemek kaşığı kadarda limon suyu sıkıp karıştırın.
- Bu aşamada sıvı yağ ile kek kalıbınızın tabanını yağlayın ki kekiniz yapışmasın.
- Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra biraz ilk sıcağı çıkana kadar bekleyelim sonra ters çevirip dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.