Tarçınlı Elma ve Kuru Üzümlü Tatlı Tarifi
Tarçınlı Elma ve Kuru Üzümlü Tatlı tarifi: Tarçınlı Elma ve Kuru Üzümlü Tatlı için gerekli malzemeler nelerdir? Tarçınlı Elma ve Kuru Üzümlü Tatlı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Tarçınlı Elma ve Kuru Üzümlü Tatlı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Yufka için:
- 6 adet baklavalık yufka
- 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker (yufkaya şeker serpmek için)
Harç için:
- 1 çay bardağı kuru üzüm
- 4 adet elma (golden)
- 1/2 adet limon suyu
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1/2 su bardağı ceviz içi (kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı galeta unu
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Tarçınlı Elma ve Kuru Üzümlü Tatlı tarifi nasıl yapılır?
- Üzümleri 10 dakika ılık suda bekletin ve süzün.
- Elmaların kabuklarını soyup küp doğrayın. Limon suyunu ekleyip karıştırın.
- Harcı hazırlamak için; ocağın altını açın ve bir tavaya 3 çorba kaşığı toz şekeri koyup 1-2 dakika sonra elmaları ekleyin. Elmaları 5-6 dakika soteleyin. Üzüm, muskat, tarçın, galeta unu ve cevizi ekleyerek iyice karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Diğer tarafta her bir baklava yufkalarının arasına eşit şekilde önce tereyağını sürüp sonra toz şeker serperek yufkaları üst üste koyun.
- Elmalı harcı yufkanın uzun kenarına koyup rulo şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve üzerine tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı rengini alana dek yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
- Ilıkken bıçakla dilimleyin ve üzerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun.
Tarçınlı Elma ve Kuru Üzümlü Tatlı tarifinin püf noktası nedir?
Bu lezzete eminim bayılacaksınız. Videolu anlatıma instagram sayfamdan ulaşabilirsiniz.